Omtale: Ammit RTA fra GeekVape

This review is also available in English.

GeekVape har hatt ganske mange vellykkede fordampere på markedet nå, men jeg har dessverre ikke hatt mulighet til å prøve ut noen av dem ut ennå. Tsunami RDA, Avocado RDTA og Griffin RTA og i forskjellige størrelser og versjoner kan vel alle kalles klassikere nå antar jeg, samt Eagle sub-ohm tank da. GeekVape fortsetter også å komme med nye interessante fordampere som Peerless RDA, Medusa RDTA og for ikke å glemme dagens tema, Ammit RTA, som er en single coil RTA rettet mot smaksjegerne :)

I esken
 • Ammit RTA
 • Ekstra Pyrex tank
 • Ekstra O-ringer og skruer
 • Multi-funksjonsverktøy
 • Brukermanual
Spesifikasjoner
   • Høyde: 43 mm
   • Diameter: 22 mm
   • Juice kapasitet: 3.5 ml
   • 3D luftstøm
   • Single Coil byggedekk
   • Topp fylling
   • Justerbar luftstrøm
   • Justerbar juiceflyt
   Utseende og kvalitet

   Ammit kommer både i sort og rustfritt stål. Jeg synes det ser ganske bra i begge versjoner for å være ærlig. Antar at det avhenger av hva du liker best og hvilke modder du har tenkt å drive den med. Byggekvaliteten virker ganske bra med bra gjenger på toppfyllingen og en finfin "clicky" luftstrøm kontroll. Juiceflytkontrollen på min er veldig hard å få åpnet og lukket, uten at jeg kan si helt hvorfor. Jeg har sett videoanmeldelser av Ammit der denne virker lett å vri rundt så hvorfor min er såpass hard vet jeg ikke. Alt i alt ser Ammit veldig bra ut med "Ammit" og et krokodillehode (Ammit var en demon i gamle egyptiske relition med krokodille hode) trykket på kammerdelen på innsiden av tanken.

   I bruk

   Som sagt, toppfyllingen er ... topp, og den har fine store fyllehull som kan fylles med det meste av det som finnes av flasker på markedet. Fungerer som hakka møkk. Å demontere fordamperen for rengjøring er også ganske lett, men du kan egentlig ikke ta den nederste delen fra hverandre så vidt jeg vet, noe som gjør det litt mer tidkrevende å rengjøre den.Med de fleste fordampere hvor luftstrømmen kommer inn fra bunnen slik som her er det alltid en risiko for lekasjer når man fyller, men jeg har ikke hatt noen problemer på denne. Når jeg vrir på luftkontrollringen kan jeg få litt juice på fingrene, men ingen reelle lekkasjer og ikke noe problem i det hele tatt for meg. Juiceflytkontrollen er som sagt veldig hard å vri på på min Ammit, men det har egentlig ikke vært noe stort problem for meg siden jeg ikke bruker den spesiellt aktivt uansett. Jeg gidder ikke engang å lukke det når jeg fyller. Det jeg som regel gjør med toppfyllte fordampere hvor lufta kommer inn i bunn er å snu dem opp ned når jeg skrur på topplokket etter fylling. Ikke med en gang selvfølgelig, men når du føler motstand fra o-ringen som tetter topplokket snur jeg den opp ned og skrur helt igjen. På denne måten vil trykket som dannes inne i tanken ved at topplokket trykkes ned bare presse luft ut gjennom juicehullene i stedet for juice, og man unngår lekkasje.Og så var det ... byggedekket. Det er der magien skjer i denne fordamperen. Først av alt, er dette en ren singel coil fordamper. Den har et ganske unik luftstrøm system som GeekVape kaller 3D luftstrøm. Som du ser av bildene, kommer det luft fra undersiden av coilen, men i tillegg til dette har du de tre ekstra lufthull som blåser luft inn fra siden også. Byggedekket er veldig lett å bygge og veike på. Jeg er ikke sikker på maks diameter på wiren, men en 26/32 Fused Clapton går i alle fall helt fint, og det er plass til enda tykkere wire også. Når jeg har veiket denne har jeg bare trukket bomullen nedover siden og klipt den der den når juicehullene på utsiden og deretter bare dyttet den forsiktig ned i brønnene på hver side slik at den dekker hullene. Du trenger ikke mye bomull for å gjøre å få denne fordampern til å funke optimalt.Når jeg først er inne på veiking har jeg blitt fortalt at du ikke bør bruke for høy VG juice på denne. Jeg tror den tykkeste juicen jeg har er 60/40 VG/PG og jeg har hatt noen problemer med den. Jeg har også sett folk si at 70/30 er ok, men det kommer an på hvor tykk juicen er. Grunnen til dette er at det er svært lite rom mellom glassrøret og midtkammerseksjonen på Ammit. Hvis juicen er for tykk kan du få luft fanget i juicehullene slik at juicen ikke kommer til veken. Som sagt, jeg har ikke prøvd noe over 60/40, som fungerte bra, men jeg kan se at luftboblene beveger seg ganske langsomt opp langs glasset, så noe mye tykkere juice vil nok bli et problem. Ikke et stort problem for meg dette, men noe å være klar over spesielt hvis du trenger å dampe høye VG juice.

   Ytelse

   Som sagt, det som skjer på byggedekket på Ammit er faktisk ganske magisk. Jeg begynte å prøve den ut med min favoritt juice, og det smakte helt fantastisk på en 0,3 Ohm Fused Clapton og rundt 40 watt. Tar en stund å varme opp på det første trekket, men når coilen er forvarmet det er ikke noe problem. Akkurat nå er jeg på en 0,8 Clapton og 30-35W og en herlig kanelbolle juice (omtale kommer på den og), som også smaker helt fantastisk spør du meg. Dette er definitivt en av de beste, om ikke den beste, single coil smaksfordamperne jeg har prøvd. Jeg kaller det en smaksfordamper fordi det er det de har fokusert på her, men det betyr ikke at det ikke produserer en anstendig mengde damp også, selv på ganske lave wattstyrker. Jeg er faktisk litt overrasket over hvor fort min tanken tømmes på slike (relativt) lav wattstyrker. Den tar dog bare 3,5 ml juice da.Igjen ... ytelsen på denne tanken er bare fabelaktig. Tonnevis av ren, deilig smak.
   Pluss og minus

   +++ Smaken er bare helt fantastisk
   ++ Grei damp produksjon selv på ganske lav effekt
   ++ Bra og innovativt byggedekk
   + Herlig "clicky" luftstrømkontroll
   + Pris
   - Juice kapasitet
   - Veldig hard juiceflytkontroll
   - Kan ikke skille dekk fra base for rengjøring

   Konklusjon

   Rått! Jeg er imponert. Ammit er også latterlig billig i tillegg for å være helt ærlig. Med en pris på rundt 350 kroner
   (på tilbud til kr 299,- hos nosmoke.no frem til mandag 27. mars, vanligvis 349,-) overgår den lett fordampere som koster det dobbelte og mer til. Jeg tror jeg må prøve ut flere GeekVape atties nå ...

   Takk til nosmoke.no som har gjort denne omtalen mulig.   Om mine anmeldelser:
   • Alle mine anmeldelser reflekterer min ærlige og oppriktige mening selv om jeg i noen tilfeller har inngått samarbeid med selger.
   • Dette produktet ble gitt til meg vederlagsfritt for å gjøre en anmeldelse av produktet.
   • Denne anmeldelsen inneholder ikke såkallte affiliate-lenker.

   No comments :

   Post a Comment